اكتازی قرنیه

 بنام دوست که هرچه هست از اوست

 

سلام دوستان همکار

گروه اکتازی  قرنیه  Corneal Ectasia Group (CEG ). با مشارک جمعی از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه یا دانشگاه‌های علوم پزشکی و فلوشیپ های قرنیه کشورمان با مدیریت اينجانب تشکیل شده است که هدف از ایجاد ان آن، آموزش شاغلان رسمی و آحاد جامعه در مورد بیماریهای مرتبط با اکتازی قرنیه ،شامل ، غربالگری   ، تشخیص و درمانهای به روز شده ان،  بویژه ، کراتوکونوس،پلوسید مارژینال دژنریشن و اکتازی بعد از اعمال رفرکتیو قرنیه خاصه در مراحل اولیه می‌باشد.. هدف غایی این گروه ایجاد یک تشکل غیر دولتی تحت نظر انجمن چشم پزشکی ایران یا مستقل با سه هدف مشخص و کلی می‌باشد که عبارتند از:

الف. تهیه یک راهنمای بالینی جامع و بومی شده در زمینه اکتازی قرنیه.

ب.چاپ و نشر یک کتاب مرجع و بروز در زمینه فوق الذکر.

ج.جلب ،جذب و هدایت حمایت های علمی،عملی و مالی افراد خیر علاقمند به کمک برای آموزش ،تحقیقات و درمان این بیماری و بیماران مبتلا به آن.

  

به منظور نزدیکتر شدن به هدف  اعضای گروه به دو دسته کلی تقسیم شده اند که عبارتند ١. پیش کسوتان،اساتید وفارغ التحصیلان رشته فلوشیپ قرنیه وسگمان قدامی چشم به عنوان ادمین ، معلمین و آموزگاران این گروه که می‌توانند دانش و تجربه خود را از طریق ارائه چکیده مقالات، معرفی بیماران آموزنده و ارائه ویدیوهای آموزشی  و پاسخ و توضیح  سوالات در اختیار مخاطبین قرار دهند.

٢– سایر کاربران، اعم از چشم پزشکان عمومی،فلوشیپ سایر رشته ها و دستیاران چشم پزشکی واپتومتریست ها که  می‌توانند بعنوان عضو گروه،با طرح سوالات خود به هر نحوی با قید  نام خود و فردی که ازوی درخواست پاسخ  دارند ،در گروه طرح نمایند تا ضمن بهره مندی از  جواب وتوضیحات، پیرامونسوال خود،از سایر مطالب  محتوایی گروه نیز استفاده نمایند. این گروه ابتدا در واتساپ تشکیل شد ولی بعلت ضعف  و در مواردی مغایرت آن با اهداف گروه تصمیم این شد که علاوه بر واتساپ مطالب در صفحه آموزشی اینجانب در اینستاگرام و وبسایت رسمی بنده اضافه شوند . بدیهی است که هدف  بهره گیری هرچه بهتراز فضای مجازی است   که این خود تابع شرایط است وقابل تغییر.

 

بعنوان مرجع  برای  ارائه  و نقد مطالب به اشتراک گذاشته شده در گروه مناسب دیدیم.

CornealEctasiaPreferredPractice Pattern®

 

© ۲۰۱۸ by the American Academy of Ophthalmology https://doi.org/10.1016/j.ophtha.2018.10.021

Published by Elsevier Inc. ISSN 0161-6420/18

که آخرين بازنگری چاپ شده آن می‌باشد بعنوان راهنما در نظر بگیریم تا ضمن استفاده از آن  و بهره گیری  از نظر اساتید و همکاران مجرب در این حوزه بتوانیم در به روز رسانی  و بومی سازی آن در سطح کشور نیز موفق باشیم. انشالله

 

********************

مرور قسمتی از. سال ٢٠١٨PPP

زمانی که نتایج آزمایشات بالینی که با دقت انجام شده در.« دسترس هستند و داده های ان متقاعد کننده بوده و ،دستورالعمل های حاصل از آن میتواند راهنمایی واضح ارائه دهند اینگونه دستورالعملها می توانند برای کاربران کافی باشند ولی در موارد دیگر  باید به ارزیابی شواهد موجود و قضاوت جمعی  متکی باشند».

در آمریکا دستور العمل های بیماریهای چشم  بدون پشتیبانی خارجی و با مشارکت  داوطلبانه نویسندگان  بدون دریافت وجه مالی رسمی توسط مرکز مراقبت بیماریهای چشم تهیه شده و توسط کارشناسان و  بازرسان   قبل از انتشار بررسی می‌شوند.

 

INTRODUCTION  and   DISEASE DEFINITION

 Corneal ectasia is progressive corneal steepening and thinning. Types of corneal  ectasia include keratoconus, pellucid marginal degeneration, keratoglobus postkeratorefractive ectasia, and wound ectasia after penetrating keratoplasty (PK). Corneal ectasias are associated with decreased uncorrected visual acuity (UCVA), an increase in ocular aberrations, and often a loss of best-corrected distance visual acuity. Corneal ectasias can result in significant ocular morbidity and may require surgical intervention.

PATIENT POPULATION

The patient population includes individuals of any age with corneal ectasia.

CLINICAL OBJECTIVES

Identify corneal ectasia risk factors and associated conditions, and recognize signs in the clinic

 

*****************************

تقسیم بندی و تعریف انواع اکتازی قرنیه:

١- نوع بالینی: که به مواردی گفته می شود که یافته یا یافته های بالینی  اختصاصی کراتوکونوس در معاینه اسلیت وجود داشته باشد.

٢- نوع قبل بالینی یا غیر بالینی که در معاینه قرنیه با اسلیت علامت   اختصاصی دال بر کراتوکونوس دیده نمی‌شود.

اصطلاحاتی که معمولا برای کراتوکونوس در مواردی که در معاینه اسلیت  طبیعی هستند ولی در رتینوسکوپی یا تصویربرداری یافته دارند عبارتند از؛

الف- ابتدایی (خفیف) یا(Early KCN): شامل  مواردی است که  رفلکس قیچی در رتینوسکوپی با مردمک باز وجود دارد توأم با  یافته های تصویربرداری .

ب- تحت بالینی (Subclincal KCN): عدم رفلکس قیچی ولی وجود یافته های تصویربرداری اختصاصی کراتوکونوس

ج- مشکوک یا احتمالی (Suspect KCN): عدم رفلکس قیچی ولی وجود علائم مشکوک کراتوکونوس در تصویربرداری

 

********************

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *